Čerti mají málo zlobivců, uhlí od OKD dodali do dětského domova

Darovaným uhlím za více než 36.000,- Kč budou topit v DD Radkov-Dubová

OSTRAVA 5. prosince 2007 – Čerti z pohádkové firmy Peklo předali poukaz na 12 tun černého uhlí dětskému domovu v Radkově-Dubové. Děti na severu Moravy totiž byly letos mimořádně hodné a uhlí, které na základě výběrového řízení dodala čertům zdarma společnost OKD, by zůstalo bez užitku ležet v Pekle. Dětský domov v Dubové díky tomu získá palivo za více než 36.000,- korun. „Za ušetřené peníze dětem zařídíme prázdninové pobyty na horách a další sportovní aktivity nebo kroužky, aby mohly lépe prožít svůj volný čas,“ řekl ředitel domova Jaromír Burda.

V anketě na www.okd.cz se měly děti svěřit, jestli byly letos hodné a dostanou od Mikuláše hezké dárky nebo zda zlobily a očekávají pytel uhlí. „Děti napsaly, že se celý rok snažily ve škole a pomáhaly rodičům. Uhlí prý mají dát čerti někomu, kdo ho využije lépe. Proto jsme Peklu doporučili dodávku do domova v Radkově-Dubové, kde mají kotelnu na uhlí,“ vysvětlila místopředsedkyně představenstva a finanční ředitelka OKD Miloslava Trgiňová.

V prostorách barokního zámku v Dubové připravují tety a strejdové na budoucí samostatný život tři desítky dětí, o které se rodiče nemohou nebo nechtějí starat. „Předností našeho zařízení je krásná zámecká zahrada s mnoha sportovišti, která jsme si sami vybudovali. Nevýhodou jsou naopak velké prostory zámku, jež musíme v zimním období vytopit. Dar od OKD nám proto velmi pomůže,“ řekl Burda.

Mikulášskou nadílku připravila společnost OKD také pro děti, které se zúčastnily ankety na internetových stránkách firmy. Vylosovaní výherci se mohou těšit na rodinný oběd, vstupenky do kina a permanentky na fotbal i házenou. Pro dospělé účastníky mikulášské soutěže zajistí OKD fárání v dole, výherce z řad zaměstnanců společnosti získá poukaz na víkendový pobyt na horách.

Soutěže firma uspořádala u příležitosti spuštění inovovaných internetových stránek společnosti na adrese www.okd.cz, které přinášejí kromě zábavy a poučení také mnoho dalších informací ze života OKD. Těžební firma tím chce prokázat, že se z ní po vstupu nových vlastníků stává moderní a transparentní společnost.