Hornické slavnosti budou ve znamení piety, bohoslužby i zábavného programu pro veřejnost

13. 9. 2021, KARVINÁ – V sobotu 18. září 2021 ožije Park Boženy Němcové v Karviné, kde proběhnou tradiční Hornické slavnosti. Společnost OKD pořádá slavnosti pro své zaměstnance, jejich rodiny a také širokou veřejnost. Vstup na akci je zdarma. „ Po loňském náročném roce, kdy jsme museli kvůli covidu tradiční Hornické slavnosti oželet, jsme moc rádi, že se opět při této příjemné události setkáme, a to nejen s našimi zaměstnanci. Tento den začneme vzpomínkou na ty, kteří těžkému hornickému povolání obětovali svůj život,“ přiblížila Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.

Hornické slavnosti začnou v deset hodin dopoledne pietním aktem na Univerzitním náměstí v Karviné. Za zvuku hornických písní tam u pomníku obětí havířské profese položí věnce a kytice zástupci vedení společnosti OKD, pozvaní hosté a také rodiny a kolegové.

„ Následovat bude průvod krojovaných horníků a zástupců těžařů městem do kostela Povýšení sv. Kříže, kde od 11 hodin bude sloužena mše za všechny zemřelé spolupracovníky. Následně je v plánu kulturní program, který v parku Boženy Němcové začne ve 14:30,“ doplnil výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.

Na hlavním pódiu se představí Anna K., Tereza Mašková, skupina NEBE, Petr Bende s kapelou a program uzavře skupina BUTY.

Pro děti bude připraven bohatý zábavný program, který pravidelně pořádá Nadace OKD.  Od 14 do 18 hodin si děti v  Nadačním městečku mohou zasoutěžit, vyrobit dárkové předměty a také si odnést pěkné ceny. Nebude chybět foto koutek, lezecká stěna, nafukovací atrakce a také autogramiáda karvinských fotbalistů. Letošní ročník se ponese v duchu hesla „Letem světem.“

Během celého dne bude nutné v areálu dodržovat platná protiepidemická opatření.

Pietní akt na Univerzitním náměstí v Karviné

09:45 – setkání účastníků z řad vedení OKD, a.s. a pozvaných hostů;

10:00 – zahájení Pietního aktu, kladení věnců a květin;

10:30 – ukončení Pietního aktu, řazení průvodu a pochod hostů ke kostelu

Povýšení sv. Kříže;

11:00 – 12:00 bohoslužba v kostele Povýšení sv. Kříže.

Hudební program a zábavný program v parku Boženy Němcové

14:30 – Anna K. s kapelou;

16:00 – Tereza Mašková s kapelou;

17:30 – skupina NEBE;

19:00 – Petr Bende s kapelou;

20:30 – skupina BUTY;

22:00 – ukončení programu Hornických slavností.

Ve spolupráci s Nadací OKD je pro děti připraven zábavný program v

Nadačním městečku v areálu Hornických slavností.

Zajímavosti