Na Dni horníků můžete zaplatit štrúdlem

OSTRAVA, 7. září 2006 - Občanské sdružení svatá Barbora navazuje na úspěšnou akci z loňského roku, kdy nabízelo za přinesení domácích koláčů volný vstup na kulturní program Dne horníků. Tentokrát mění suroviny a vyzývá všechny „štrúdloznalce“.

Stačí přinést vlastnoručně upečený štrúdl do Hornického muzea pod Landekem, a to v sobotu 9.září od 9,00 do 11,00. Podmínky jsou velmi jednoduché – štrúdl se v tom okamžiku stává volnou vstupenkou. Pokud se navíc probojuje mezi tři nejlepší, přibude i finanční odměna. Absolutního vítěze pak čeká rodinná exkurze do rádia Čas.

Na loňské oslavy Dne horníků dorazily dvě stovky koláčů a porota to vůbec neměla jednoduché. Podobná situace zřejmě nastane i v sobotu, kdy půjdou stranou veškerá dietní předsevzetí. Štrúdl může ochutnat podle tradice každý, komu není lhostejný osud dětí, které přišly kvůli pracovnímu úrazu o část rodiny.

Občanské sdružení svatá Barbora organizuje celoroční pomoc dětem, kterým zemřel jeden z rodičů na následky pracovního úrazu – především v hornictví. V současné době podporuje 99 dětí (vzdělávání, školné, školní pomůcky, ozdravné pobyty, kroužky, …a mnoho dalšího). OS Svatá Barbora se snaží rozvíjet talent svých svěřenců a v neposlední řadě pořádá kulturně-společenské akce pro širokou veřejnost. OS Svatá Barbora vzniklo v červnu roku 2004.

PhDr. Věra Breiová
tisková mluvčí OKD, a.s.