OKD investuje 300 milionů eur do svých důlních technologií

OSTRAVA 19. listopadu 2007 -  Společnost OKD, a. s., jež je největším producentem černého uhlí v České republice, dnes představila svůj plán na realizaci rozsáhlého investičního programu v hodnotě přibližně 300 milionů eur (přes 8 mld. Kč) do svých důlních technologií.

Investiční program zahrnuje nákup 10 nových stěnových dobývacích komplexů a 12 nových sad razicích souprav pro doly provozované OKD. Předpokládá se, že program bude realizován postupně během následujících 24 měsíců. S jednotlivými dodavateli technologií byl již podepsán Letter of Intent. Nové technologické vybavení přispěje ke zvýšení efektivity těžby, k vyšš produktivitě a bezpečnosti.

Mike Salamon, předseda představenstva společnosti New World Resources, která jediným akcionářem OKD, říká: „Investiční program je v souladu s širší růstovou  strategií společnosti NWR v regionu střední a východní Evropy a naznačuje náš příslib investovat do našich těžebních provozů tak, aby byly bezpečné, efektivní a produktivní."

Klaus-Dieter Beck, předseda představenstva a generální ředitel společnosti OKD, říká: „Tento investiční program je jedním z pilířů tříletého plánu optimalizace produktivity, který NWR ve společnosti OKD zavádí. Bude mít pozitivní vliv na úroveň produktivity a efektivity našich důlních provozů. Zároveň nám umožní bezpečnou těžbu z větších hloubek, která napomůže při přeměně dalších zdrojů na zásoby.”