OKD se připravuje na plošné testování zaměstnanců Dolu ČSM-Sever a ČSM-Jih

Od pátku 26.6.2020 začne plošné testování zaměstnanců OKD. Konkrétně půjde o lidi pracující na Dole ČSM-Sever a ČSM-Jih.
Během několika dnů bude proveden výtěr z nosohltanu u více než 3000 zaměstnanců. Plošné testování nařídila Krajská hygienická stanice v Ostravě a podílet se na něm budou zdravotníci a také Armáda ČR. Provoz na Dole ČSM-Sever a ČSM-Jih bude přizpůsoben tak, aby testem prošli všichni zaměstnanci a vrátili se do práce jen ti, kteří budou mít negativní test.
„Evidujeme k dnešnímu dni už 102 vyléčených zaměstnanců, většinou z Dolu Darkov. Dělá nám to radost, jak z důvodu toho, že jsou naši zaměstnanci už zdraví, tak i z důvodu, že postupně budeme moci najíždět na Dole Darkov na provoz, v závislosti na počtu lidí,“ řekl ředitel provozu OKD David Hájek.
Zároveň i nadále probíhá jednání mezi společností OKD, akcionářem a Ministerstvem financí. „ Dnes odpoledne máme schůzku s akcionářem. Hovoříme o podmínkách proplacení námi požadované částky tak, aby ty prostředky nám byly poskytnuty včas a společnost OKD se nedostala do ještě složitější situace, než v jaké je dnes,“ sdělila předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.

Zajímavosti