Oslavy svátku horníků jsou za dveřmi! Akce nabízí plno atrakcí pro děti

KARVINÁ (26. srpna 2014) – Již tuto sobotu 30. srpna se po dvou letech do karvinského Parku Boženy Němcové vrací Hornické slavnosti OKD a do Staříče Den horníků. Obě akce přinášejí návštěvníkům pestrý a atraktivní program. V areálu karvinských lodiček si užijí hromadu zábavy především děti.

V zadní části karvinského Parku Boženy Němcové vyroste hlavní pódium, kde si přijdou na své jak fanoušci tvrdé metalové muziky, tak příznivci folku nebo dechovky. Na ostrově v areálu lodiček pak bude umístěna zóna pro rodiny s dětmi. Na co vše se můžou těšit? Děti budou mít možnost se projet na ponících, zajezdit si na kolotočích nebo zaskákat na skákacím hradě, zahrát si budou moci některou z řady deskových her.

Se svou show přijedou populární Klauni z Balónkova, neuvěřitelné kousky s vlastním tělem předvedou nejen na hrazdě členové workout týmu z Karviné. Součástí odpoledne bude také workshop, kde se zájemci dozví o tomto sportu více a budou si ho moci přímo na místě vyzkoušet. Představen bude také projekt výstavby workoutového hřiště pro veřejnost, které vzniká díky finanční podpoře Nadace OKD.

Děti si budou moci nechat malovat na obličej, součástí areálu bude graffiti i hudební workshop.

Pozvání přijali karvinští fotbalisté, kteří poté, kdy ráno odehrají domácí zápas Fotbalové národní ligy proti Pardubicím, budou od dvou do čtyř hodin rozdávat fanouškům autogramy a drobné dárkové předměty s klubovou symbolikou. Tým by měli zastupovat karvinští odchovanci Lukáš Kurušta, Erich Puchel a David Puškáč.

Svou práci představí báňští záchranáři z Hlavní báňské záchranné stanice v Ostravě-Radvanicích, kteří zájemcům názorně ukážou, jak se poskytuje první pomoc ve formě masáže srdce nebo dýchání z úst do úst, ale také to, jak je možné přepravit zraněného po laně.
Se svým stánkem nebude jako tradičně chybět Spolek svatá Barbora, jehož prostřednictvím těžaři podporují rodiny hornických sirotků především v oblasti vzdělávání, ale i rozvoje talentu a nadání v nejrůznějších oblastech.

Kdo bude mít zájem projet se na lodičce, bude mít u příležitosti oslavy svátků horníků možnost využít poloviční ceny.

Pro dospělé účastníky bude od půl třetí do šesti hodin v blízkosti hlavního pódia připravena pivně-recesistická soutěž o hodnotné ceny Rubej škopek ve fáračkách, jejímiž partnery se staly společnosti Canis a R MEDIA. Vítězové budou vyhlášeni po vystoupení Anny K. kolem sedmé hodiny večer.

Více informací najdete také na www.hornicke-slavnosti.cz

Program Hornických slavností OKD v Parku Boženy Němcové v Karviné

11:00 – pietní akt, kladení věnců na Univerzitním náměstí v Karviné
11:30 – průvod krojovaných horníků a hornické kapely ke Kostelu Povýšení svaté Kříže (Karviná-Fryštát)
12:00 – Mše svatá za zesnulé horníky v Kostele Povýšení svatého Kříže

OKD stage – Park Boženy Němcové (Karviná-Fryštát)
14:00 – Májovák – symfonický dechový orchestr
14:15 – slavnostní zahájení
14:30 – Trochumoc
15:30 – Pavel Dobeš
16:30 – Downbelow
17:30 – Anna K.
19:00 – Panter
20:15 – Kern
21:30 – Judas Priest Revival

Na Lodičkách
- kolotoče
- skákací hrad
- jízda na ponících
- Klauni z Balónkova
- malování na obličej
- kreativní dílny (graffiti, výtvarný kroužek, výroba placek, korálků)
- deskové hry
- expozice báňských záchranářů

Program Dne horníků ve Staříči

14:00 - mažoretky IMPULS Z BOHUMÍNA
14:30 - ŠUBA DUBA BAND
15:25 - mažoretky
15:40 - PETR STEBNICKÝ – imitátor politiků a umělců
16:15 – taneční skupina NO COMMENT
16:30 - MARKÉTA KONVIČKOVÁ
17:15 - NO COMMENT
17:30 - slosovatelná soutěž o ceny
18:00 - babská rocková kapela KAPRIOLA
19:30 - LUCIE REVIVAL
21:15 - LAKE MALAWI – nová kapela Alberta Černého z Charlie Straight

Marek Síbrt, mluvčí OKD, a.s.
Mobil: 725 500 509
E-mail: marek.sibrt@okd.cz