Peníze z OKD pomáhají regionu, společnost příspěvky každoročně zvyšuje

OSTRAVA Společnost OKD myslí na svůj region. Sponzorské příspěvky a dary pomohly již mnoha neziskovým organizacím v Moravskoslezském kraji, firma přitom celkovou částku každoročně navyšuje. Zatímco v roce 2005 poskytla společnost OKD na sponzoring a dary 30 milionů korun, loni to bylo již 35 milionů. „Letos bude částka ještě vyšší díky novým projektům vznikající Nadace OKD,“ řekla ředitelka pro PR a komunikaci OKD Petra Mašínová.

"Jako největší zaměstnavatel na severu Moravy cítíme za celý region velkou odpovědnost, proto se snažíme podporovat ty nejlepší nápady a aktivita. Důležitá je pro nás také pomoc těm nejpotřebnějším, tedy hlavně dětem nebo nemocným lidem," vysvětlila šéfka sponzorského výboru OKD Petra Mašínová.

Společnost proto loni věnovala pět milionů korun Karvinské hornické nemocnici, další milion putoval v rámci dlouhodobé spolupráce sdružení Heřmánek, které v Karviné provozuje Dům na půli cesty pro děti odcházející z dětských domovů.

Důležitá je také podpora sportu, například na účet házenkářského klubu HCB OKD Karviná loni OKD převedla celkem 12 milionů korun. Klub částku královsky „vrátil“ nejen reklamou při předávání poháru pro ligového vítěze, ale také poctivou prací se žáčky a juniory.

"Karvinská péče o mladou generaci je výbornýá. Házenkáři se stali pro děti vzorem, kluci teď místo polehávání u televize nebo tajného kouření tráví čas sna hřišti a v tělocvičně," vysvětlila Mašínová hlavní důvod, proč OKD podporuje sportovní aktivity.

Sponzorské příspěvky a dary loni pomohly také hornickým kapelám, záchranářům z ostravského Českého červeného kříže, malým ragbistům, handicapovaným dětem a mnoha dalším organizacím.

(Podrobný seznam obdarovaných jsme zveřejnili na internetových stránkách www.okd.cz.)