Personální ředitelkou OKD se stala Jiřina Ledvinová

OSTRAVA, 12. prosince – Do vrcholného managementu OKD přišla nová posila. Ředitelkou útvaru lidských zdrojů se v prosinci stala Jiřina Ledvinová. Do OKD přichází se společnosti TRW Autoelektronika se sídlem v Benešově u Prahy, kde působila na pozici HR Managera od roku 2002.

Jiřina Ledvinová má v personalistice již dlouhodobé zkušenosti, neboť v této oblasti začala pracovat v roce 1989 na generálním ředitelství státního podniku Crystalex. V roce 1994 se stala HR Managerem v nově stavěném závodě společnosti Johnson Controls ve Stráži pod Ralskem. V roce 1998 přešla do centrály pro středovýchodní Evropu společnosti Heidelberger Zement, kde zastávala pozici HR Officer pro šest zemí střední a východní Evropy, nejprve v Praze, posléze v Heidelbergu.

Tato poslední posila na manažerské pozici zkompletovala vrcholný management společnosti OKD. V desetičlenném týmu v čele s generálním ředitelem Klausem-Dieterem Beckem nyní působí vysoce renomovaní odborníci se širokými zahraničními zkušenostmi. Vytvoření nových postů ve vrcholném managementu bylo logickým vyústěním zvyšujícího se renomé OKD jako významného hráče v evropském měřítku. „Zapojení mezinárodně zkušených odborníků do chodu firmy podporuje rozvojové možnosti společnosti na zahraničních trzích,“ upřesnil člen představenstva OKD Zdeněk Bakala.

Poznámka:

PhDr. Jiřina Ledvinová vystudovala Pedagogickou fakultu UK v Praze, kde následně získala titul doktorka pedagogiky. Poté na Filozofické fakultě UK v Praze absolvovala obor klinická psychologie a titul doktorka filozofie.