Společnost OKD otestuje na Covid-19 tisíce svých zaměstnanců

Zaměstnanci OKD projdou testováním na Covid-19 a to pomocí Rapid testů, které společnosti předala Krajská hygienická stanice v Ostravě.

Tým zaměstnanců OKD usilovně pracuje na přípravě a logistice několikadenní akce, kdy musí zvládnout otestovat tisíce zaměstnanců na několika místech najednou. Testování bude rozděleno do několika dnů. „Bude se jednat o organizované testování. Zaměstnanec přijde v konkrétní den a hodinu, pokud bude test negativní, bude pokračovat v práci. Pokud by výsledek byl pozitivní, bude pak odeslán na PCR test“, řekl ředitel provozu OKD David Hájek.

Speciálně vytvořený tým, který plošné testování zajišťuje, čítá desítky zaměstnanců OKD a také zdravotníků z Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj. První testovací den je naplánován na středu 17. června 2020. Celkem budou vytvořena tři odběrová místa. Na dole ČSM Sever, na Dole ČSA a následně na Dole Darkov.

Těžba uhlí je zastavena jen na dole Darkov, zbývající tři doly jsou omezeny pouze zkrácením pracovní doby o jednu hodinu a změnou systému ze čtyřsměnného na třísměnný tak, aby se směny mezi sebou nepotkávaly.

Zajímavosti