Společnost OKD otevřela v Karviné své zaměstnanecké centrum

Poskytne kvalitní nabídku zájemcům o práci i větší komfort současným zaměstnancům

OSTRAVA (16. září 2008) – Těžební společnost OKD dnes v Karviné otevřela své zaměstnanecké centrum, které firmě umožní lepší kontakt se zájemci o práci v OKD. V budoucnu centrum nabídne také služby současným zaměstnancům, například možnost vyřízení různých potvrzení a dokumentů bez nutnosti chodit na šachtu.

„Otevřením Zaměstnaneckého centra OKD následujeme celosvětový trend moderních firem. Uvědomujeme si, že zaměstnanci patří mezi nejdůležitější hodnoty naší společnosti. Se zájemci o práci chceme komunikovat osobně ještě před přijetím, abychom je mohli lépe poznat a zároveň jim představit naši firmu i pracovní podmínky,“ vysvětlila novou aktivitu těžařů finanční a personální ředitelka a místopředsedkyně představenstva OKD Miloslava Trgiňová.

Personalisté společnosti OKD mají v posledních týdnech napilno. V červenci se o práci v dolech ucházelo 267 zájemců, což je více než dvojnásobek oproti předchozím měsícům. V srpnu se počet zájemců zvýšil na 343, tedy téměř trojnásobek dřívějšího průměru. Do pracovního poměru firma v prvním prázdninovém měsíci firma přijala 64 nových zaměstnanců, ve druhém dokonce 120 lidí. Počet zaměstnanců OKD se díky tomu po letech stálého poklesu poprvé meziměsíčně zvýšil. (Na konci července 15.030,  na konci srpna 15.331 – částečný vliv na nárůst měly také organizační změny.)

Společnost OKD chce postupně v centru nabídnout také služby pro současné zaměstnance. „Lidé už nebudou muset chodit na šachty odevzdávat nemocenské lístky nebo vyřizovat například potvrzení o průměrném výdělku. Svůj požadavek si zadají v zaměstnaneckém centru, což pro ně bude mnohem jednodušší a příjemnější,“ vysvětlil šéf centrálního střediska lidských zdrojů Libor Dürrer. V centru budou rovněž informace pro žáky základních škol se zájmem o vyučení v oborech důlní zámečník a důlní elektrikář, které otevře karvinská Střední škola techniky a služeb od příštího školního roku. V nových prostorách najdou zájemci také další informace o OKD včetně prezentace sponzorských a charitativních aktivit těžařů.

Společnost OKD zaměstnává přes 15 tisíc lidí a dalších téměř 1 400 zaměstnanců v dceřiných firmách. Na těžbě uhlí se podílí také asi 3500 lidí z dodavatelských firem. Černé uhlí těží OKD převážně na Karvinsku a to v dolech Karviná, Darkov a ČSM a na Frýdecko-Místecku v Dole Paskov. V roce 2007 byla v OKD průměrná mzda 29.135 Kč.

Vlastníkem akciové společnosti OKD je nizozemská společnost New World Resources N. V.