Společnost OKD představuje svou pomoc regionu

OSTRAVA (29. září 2008) – Společnost OKD představuje nové logo a další vizi podpory severomoravského regionu. Média již začala zveřejňovat sérii textů a fotografií, které dokumentují, jak těžební firma pomáhá kultuře, životnímu prostředí, vzdělávání, zdravotnictví a sportu zejména na Ostravsku a Karvinsku.

Konkrétní pomoc představují významné osobnosti, kterých se prospěšné aktivity těžařů přímo dotýkají, například rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava Tomáš Čermák, starosta Stonavy Ondřej Feber, ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová nebo kapitán karvinských házenkářů Tomáš Heinz.

„Díky finanční podpoře společnosti OKD a nadačního fondu Medicus má Karvinská hornická nemocnice moderní vybavení pro diagnostiku onkologických onemocnění v hodnotě mnoha milionů korun. Jde o technologickou špičku, které se může rovnat jen několik dalších pracovišť v České republice,“ říká v jedné z prezentací další osobnost regionu, ředitel Karvinské hornické nemocnice Ivan Stejskal.

Další prezentace představují významné rekultivační projekty OKD, které přinášejí regionu více zeleně a čistých vodních ploch. Fotografie například dokazují, že se díky nim do řeky Stonávky vrátili raci.

Informace o prospěšných aktivitách OKD i nové logo firma postupně zveřejní v denním tisku, ve vybraných týdenících, na vlastních internetových stránkách i ve svých firemních novinách Horník.

Zajímavosti