Společnost OKD se stala nejobdivovanější těžařskou firmou roku

PRAHA / OSTRAVA (10. dubna 2008) – Akciová společnost OKD se stala nejobdivovanější těžařskou firmou roku 2008. První místo v kategorii „Dobývání nerostných surovin“ ji v rámci soutěže 100 obdivovaných firem české republiky 2008 přidělila porota složená z manažerů, analytiků, zástupců profesních organizací a odborářů. Cenu dnes na vyhlášení soutěže převzala ředitelka útvaru pro PR a komunikaci Petra Mašínová.

Podle pořadatelů nerozhodují o pořadí ekonomické výsledky, ale zejména kvalita výrobků, vztahy k zaměstnancům, péče o životní prostředí nebo charitativní a společenské aktivity.

„Soutěž považujeme za prestižní a důležitou pro rozvoj podnikatelské kultury. V letošním roce startuje svou činnost Nadace OKD a připravujeme také další aktivity, které zajistí větší transparentnost společnosti, podporu regionu a další zkvalitnění péče o zaměstnance, takže v příštím roce bychom rádi zabodovali také v hlavním žebříčku,“ řekla Mašínová.

Pořadatelem soutěže je firma Czech Top 100, která od roku 1994 každoročně sestavuje žebříčky a hodnocení českých firem. Za cíl si klade například zlepšení informovanosti o českém podnikatelském prostředí, podporu dobrých vztahů mezi manažery a zprostředkovaní informací veřejnosti prostřednictvím médií.