Uhlí čertům, andělům a mikulášům letos dodá OKD

Firma vyhlásila mikulášskou soutěž o fárání do dolu a permanentky na Baník

OSTRAVA 3. listopadu 2007 - Výběrové řízení na dodávku uhlí pro pohádkovou firmu Peklo, která je jako každý rok hlavním partnerem mikulášské nadílky, letos vyhrála společnost OKD. „Pokud budou děti hodné a uhlí nebude potřeba, dodáme jej do některého dětského domova nebo ústavu sociální péče, který má uhelnou kotelnu,“ řekl generální ředitel OKD Klaus-Dieter Beck.

Jak byly letos děti poslušné zjistí OKD na své internetové stránce www.okd.cz, kde pro malé i velké kluky a holky připravila zajímavou soutěž. „Děti nám mají napsat, co se jim v tomto roce povedlo a za co by je naopak mohl čert potrestat. Autora či autorku nejlepšího příspěvku odměníme vstupenkami na rodinný film do multikina a k tomu jim zaplatíme dobrý oběd,“ dodala mluvčí společnosti Věra Breiová.

Mikulášskou nadílku připravuje firma také pro všechny dospělé, kteří rádi brouzdají internetem. Na vylepšeném webu zveřejnila OKD kviz o uhlí a hornictví. „Není úplně jednoduchý, ale všechny odpovědi najdou účastníci soutěže na našich internetových stránkách,“ dodala Breiová. K nejatraktivnějším odměnám patří mikulášské fárání do některé z šachet OKD, permanentka na fotbalové zápasy FC Baník Ostrava nebo na utkání házenkářského klubu HC Baník OKD Karviná.

Soutěže firma pořádá u příležitosti spuštění obnovených internetových stránek společnosti na adrese www.okd.cz, které přinášejí kromě zábavy a poučení také mnoho dalších informací ze života OKD. Těžební firma tím chce prokázat, že se z ní po vstupu nových vlastníků stává moderní a transparentní společnost.

Zajímavosti