V Beskydech si může v neděli na horském kole zazávodit každý

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM (1. června 2012) – Světové úspěchy českého závodníka Jaroslava Kulhavého nastartovaly oblibu závodění na horských kolech v celé republice. Poměřit síly s ostatními si chtějí stále častěji také amatéři a děti, jež nejsou registrováni v žádném klubu. Ti ze severu Moravy a Slezska mohou v neděli 3. června vyrazit na závody, které v Kunčicích pod Ondřejníkem pořádá tým nadšenců ze sdružení Ondřejník díky podpoře těžební firmy OKD. Ta závod financuje jako hlavní partner ze svého Fondu na podporu Frenštátska a Rožnovska.

„Zazávodit si mohou nejmenší prckové už od školkového věku, školáci, dorostenci i rodiče. Zájemci se mohou přihlásit u Základní školy v Kunčicích pod Ondřejníkem od 9 hodin, závod odstartuje hodinu před polednem,“ řekl místopředseda sdružení Jiljí Krkoška. Jednotlivé trasy jsou podle něj délkou i náročností přizpůsobeny věku i dovednostem závodníků.

Pořadatelé chtějí kluky a holky vytáhnout od televize a počítačů. „Máme už v klubu mnoho dětí, které to chytlo, jezdíme s nimi po závodech v celém regionu. Cyklistika je úžasný sport, speciálně jízda na horském kole krásnou přírodou. A závody jsou zpestřením celé naší činnosti,“ dodal Krkoška.

Těžaři založili Fond na podporu Frenštátska a Rožnovska na konci loňského roku a v regionu je o něj značný zájem. „Společnost OKD dlouhodobě podporuje veřejně-prospěšné aktivity v lokalitách, ve kterých působí. Proto jsme se rozhodli zřídit speciální fond a transparentně formou sponzoringového plnění podpořit projekty obcí a neziskových organizací v okolí Frenštátu a Rožnova pod Radhoštěm, obdobně jako

to firma dělá v ostatních lokalitách, kde má své provozy,“ vysvětlila ředitelka komunikace OKD Petra Mašínová.

Vladislav Sobol, mluvčí OKD