Že by budoucí Citroni?

OSTRAVA, 13. listopadu 2006 - Na konto Občanského sdružení svatá Barbora přibylo dalších 50 000 korun, které pomohou dětem bez tatínka. V průběhu sobotního megakoncertu v ČEZ aréně si přišly převzít na pódium dárkový šek samy děti z Barborky. „Vzhledem k tomu, že sdružení přispívá dětem na vzdělání a na rozvoj talentu, je možné, že díky tomuto daru právě tihle malí kluci založí novou skupinu Citron. Anebo třeba Pomeranč!“ konstatovala místopředsedkyně sdružení Věra Breiová, když čtyři kluci z Barborky převzali šek z rukou ředitele Rádia Čas a frontmana skupiny Citron Radima Pařízka.

Občanské sdružení svatá Barbora organizuje celoroční pomoc dětem, kterým zemřel jeden z rodičů na následky pracovního úrazu – především v hornictví. V současné době podporuje 104 dětí. Prioritou podpory je vzdělávání, rozvoj talentu a péče o zdraví. Sdružení tedy přispívá dětem na školné, školní pomůcky, různé kroužky, ozdravné pobyty a mnoho dalšího. OS svatá Barbora se snaží rozvíjet talent svých svěřenců a v neposlední řadě pořádá kulturně-společenské akce pro širokou veřejnost. OS Svatá Barbora vzniklo v červnu roku 2004.

PhDr. Věra Breiová
tisková mluvčí OKD, a.s.